23 February 2014

2
Komen

tanggungjawab makin berat!

    dulu berat di bahu, kini berat di kepala.

    perkataan itulah yang selalu DK pikir sejak 17 feb 2014. sebab apa? bukan kerana diri ni dah berumahtangga. ohoi. haha. sebab diri ini dah bekerjaya dan memikul tanggungjawab bermain dengan nyawa manusia.

    yup, saya seorang staff nurse. macam tak percaya yang DK dah sampai ke tahap ini. perasaan bercampur- baur sekarang ni. hope korang semua doakan kerjaya DK ni berkekalan sehingga ke gariasan penamat iaitu pencen.

    sememangnya tugas sebagai jururawat ni bukanlah satu tugasan yang mudah. korang nak try kerjaya ni, DK bagi sehari pun dah cukup untuk korang mengenal apa itu jururawat. berat. itu je yang mampu DK ucapkan.

    apa- apa pun luruskan niat kita dalam bekerja hanya kerana Allah. in sha Allah, Allah akan bantu kita dan mempermudahkan urusan kita. semoga rezeki yang kita perolehi selama ni adalah rezeki yang berkat. ameen.


terima kasih daun keladi

2 comments:

ouh no!! yana!! said...

hai. Assalamualaikum DK. tahniah.. dah berjaya jadi seorang staff nurse. :)
moga DK dipermudahkan urusan dlm kerja seharian.
btw, DK kerja dimana ye? Doakan kami juga ya, moga dapat bergelar seorang staff nurse satu hari nanti. :)

Ana Mizuki said...

thank :). saya bekerja salah satu hospital daerah di negeri pahang. in sha Allah. jika ada niat yang baik semoga Allah permudahkan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by ♥ WWW.MYRAVEA.COM ♥