05 August 2012

0
Komen

aku dah kalah!

aku akui selama ni aku berusaha melupakan dia,, aku berusaha tak nak jatuh cinta dengan dia.. tapi, aku hanya manusia biasa.. sejauh mana pun kita berlari, pasti cinta akan mengejar kita.. manusia takkan pernah lahir tanpa cinta di hati mereka..

nak kata aku bahagia sekarang?? mungkin tidak dan mungkin ya.. tidak, sebab semakin aku pendam rasa cinta aku, semakin bergelodak hati aku.. ya, sebab walaupun masa aku jahil dulu, aku pernah mengatakan isihati aku terhadapnya, dan dia berkali - kali telah menolak, namun, dia masih berada disampingku sehinggalah sekarang, saat aku berubah ke arah yang lebih baik.

jika ditanya mengapa ku pendam cinta?? kerana aku tak sanggup untuk dikecewakan buat kali yang ketiga.. dan, aku tahu, aku hanyalah insan yang lemah.. jika dia menerima aku, pasti kami akan terkapai - kapai dalam dunia per'kapel'an yang bisa mendekatkan aku dan dirinya ke arah zina.. jadi, biarlah aku cuba menahan arus cinta di hati ini dengan empangan kesabaran.

ya Allah, bantulah hambaMu ini.. tingkatkan keimanan di lubuk hati ini agar diri tidak tergoda dengan percintaan yang boleh membawa kami ke lembah zina. dan, kau kurniakanlah aku pasangan halal yang beriman dan bertakwa, agar dia dapat membimbing aku menuju ke Jannah...

terima kasih daun keladi

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by ♥ WWW.MYRAVEA.COM ♥